Aralıklı Oruçta Nelere Dikkat Edilmeli

Aralıklı Oruçta Nelere Dikkat Edilmeli
Aralıklı Oruçta Nelere Dikkat Edilmeli

Aralıklı Oruçta Nelere Dikkat Edilmeli ,her insan fit ve sağlık bir yaşam sürmek ister, kilomuza ve sağlımıza çok dikkat etmemiz gereken dönemlerde yaşıyoruz. Aralıklı Oruç Nelere Dikkat Edilmeli bunlara değineceğiz. Son dönemlerin en popüler sağlık ve fitness programlarının başında geliyor.

İnsanlar bu diyet programı sayesinde kilo vermek, sağlıklarını iyileştirmek ve yaşam tarzlarını basitleştirmeyi hedefliyor. Aralıklı Oruç Diyetine başlayacak insanlar için ufak bir rehber hazırlıyoruz. Peki o zaman, Aralıklı Oruçta Nelere Dikkat Edilmeli yazımızda en önemli uyarımız ;

Her şeyden önce bu internetteki bilgiler sizlere fikir verebilir, sağlığınızla ilgili bir karar alırken muhakkak uzman görüşü almalısınız, başlamadan önce uzmanların istediği testleri muhakkak yaptırınız.

Aralıklı Oruç Nedir?

Aralıklı oruç aslında bir diyet değil yeme düzeni olarak tanımlanabilir. Geleneksel diyetlerden farklı olarak hangi yemekleri yiyebileceğiniz değil, ne zaman yiyeceğinizi programladığınız bir beslenme düzenidir.

Aralıklı Oruç Yöntemleri

Aralıklı oruç yöntemleri arasında 16/8, Ye-Dur-Ye, 5:2 diyeti olarak bilinen yeme düzeni programları vardır.

16/8 Aralıklı oruç yöntemi : Leansgains protokolü olarak da adlandırılır. Kahvaltı yapmadan günlük maksimum 8 saatle sınırlamayı içeren yeme düzenini içerir. 8 saat içersin de alınan doğru besin değerleri ile 16 saat oruç tutulan yöntemdir.

Ye-Dur-Ye Aralıklı oruç yöntemi : Bu yöntemi örneklemek gerekirse bir gün akşam yemeğinden ertesi gün akşam yemeğine kadar yemek yememektir. Haftada bir veya iki kez 24 saat oruç tutmayı içerir.

5:2 Aralıklı oruç yöntemi : Bu yöntem ile haftanın ardışık olmayan iki gününde 500-600 kalori tüketerek diğer kalan 5 gün normal şekilde yiyebilirsiniz.

Aralıklı Oruçta Nelere Dikkat Edilmeli

Aralıklı oruçta nelere dikkat edilmeli, aralıklı oruç kesinlikle herkese uygun bir yeme düzeni değildir.

Zayıfsanız veya yeme bozukluğu geçmişiniz varsa muhakkak bir uzmana danışmandan oruç tutmayınız.

2005 Yılında yapılan bir araştırmada aralıklı oruç yeme düzeni erkeklerde insülin duyarlılığını iyileştirdiğini ancak kadınlarda kötüleştirdiğini gösterdi. Bkz.

Bu konuyla ilgili olarak daha önce insan çalışmları mevcut olmasa da kobay fareleri üzerinde yapılan çalışmalar da dişi kobayların zayıf, erkeksi bir hale getirdiği, kısırlaştırabileceğini ait bilgiler edinilmiştir. Bkz. 1 , Bkz. 2

Aralıklı oruç tutan kadınların adet dönemi duran ve önceki yeme düzenine geri döndüklerinde normale dönen kadınların bir dizi anekdot raporları mevcuttur.

Hamileyseniz veya hamile kalmayı düşünüyorsanız bu yeme düzenine başlamamalısınız.

Aralıklı oruç yöntemini internet üzerinden edindiğiniz bilgilerle başlamayanız sağlıklı bir yaşam için bir uzmandan destek almanız yararınıza olacaktır.

Diğer kaynaklar : bkz

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir