Teknolojik Aletleri Nasıl Kullanmalıyız
Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle evlerimize çeşit çeşit teknolojik aletler girmiştir. Bu teknolojik aletlerin kullanımı farklılık gösterse de başlıca dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Genel olarak kullanma kılavuzunda yazan kurallara uymak yeterli olacaktır.
Suya Dayanıklı Teknolojik Aletlerin Kullanımı
Günümüz teknolojisi ile birçok teknolojik alet suya dayanıklı üretilmektedir. Suya dayanıklı üretilmesi demek aletimizi her şeyden koruyacağı anlamına gelmez. Bunun için aletimizi mutlaka darbelerden korumamız gerekir. Aletlerimizi yüksek sıcaktan korumalıyız. Yüksek sıcak aletin içinde bulunan devrelere ve kablolara zarar verebilir. Evde beslediğimiz bir evcil hayvanımız var ise teknolojik aletimizin mutlaka kablolarını korumalı ya da evcil hayvanımızın ulaşamayacağı bir şekilde muhafaza etmeliyiz. Evcil hayvanlar bu kablolara zarar verebilirler.
Suya Dayanıksız Teknolojik Aletlerin Kullanımı
Günümüzde teknoloji her ne kadar çok gelişmiş olsa da hala suya dayanıksız aletler üretilmektedir. Bu tür aletlerin mutlaka nemden ve sudan uzak tutulması gerekir. Nem ve su aletimizde kısa devrelere sebep olur. Bunun yanında darbelerden mutlaka kaçınılması gerekmektedir. Uzun süre darbeye maruz kalan alet çok çabuk kullanılamaz hale gelebilir. Teknolojik aletler evcil hayvanlardan mutlaka uzak tutmamız gerekir. Hem teknolojik aletimizin sağlığı için hem de evcil hayvanlarımızın zarar görmemesi için bu önemli bir önlemdir.
Giyilebilir Teknolojik Alet Kullanımı
Genel olarak bu aletler suya dayanıklı üretilir. Yine de uzun süreli suya maruz kalmaları kısa devrelere ve bozulmalara sebep olurlar. Teknolojik aletimizi genel olarak hareketli ve aktif olarak kullandığımız için darbelere ister istemez maruz kalmaktadırlar. Bu darbelerin zararını minimuma indirmek için mutlaka koruyucu ile birlikte kullanılmalıdırlar. Bu koruyucular teknolojik aletimizin ömrünü yarı yarıya uzatmaktadırlar.
Teknolojik Alet Kullanımında Yapılan Başlıca Hatalar
- Eğer ki cihazımız şarjlı bir teknolojik alet ise şarjının kendine ait olmayan bir şarj aleti ile yapılması.
- Hasar görmüş bir teknolojik aletin hasarlı bir şekilde kullanımına devam edilmesi.
- Üzerinde ilk jelatini bulunan teknolojik aletlerin jelatini ile kullanıma devam edilmesi.
- Bataryalı teknolojik aletlerin bozulan bataryalarının değiştirilmemesi ve bozuk bir şekilde kullanıma devam edilmesi.
Teknolojimiz çok ilerlemiş olmasına rağmen yapılan basit hatalar sonucunda teknolojik aletlerimizin ömrü çok kısalmaktadır.