Sağlık Yönetimi Hangi Üniversitelerde Vardır?

Sağlık Yönetimi Hangi Üniversitelerde Vardır?

 Sağlık yönetimi günümüzde tıbbın hızlı ilerlemesiyle birlikte bu bölümde tercih yoğunluğu yaşanmaktadır. Hem ulusal hem de uluslararası anlamda profesyonel yöneticilere olan talep artmıştır. Tıbbi gelişmelerin günümüz modern teknolojisiyle ilerleyiş kaydetmesi sonucu bu alandaki yöneticilere duyulan ihtiyaç artmıştır.

 Bölüm, bu sektörü kapsayan tüm branşların yöneticilerini yetiştiren bir fakülte programıdır. Dört senelik bir lisans bölümü olmakla birlikte Genel Psikoloji, Tıbbi Terminoloji, Yönetim Ekonomisi gibi bölüme ait dersleri içeren bir lisans programıdır. Bu lisans programında yetişecek öğrenciler, nitelikli birer profesyonel yönetici olacakları için üniversite seçimlerine özen göstermelilerdir.

Hangi Üniversitelerde Sağlık Yönetimi Bölümü Vardır?

 Hemen her devlet ve vakıf üniversitesinde bu bölüm vardır. Eğitim dili genellikle Türkçe olmakla birlikte bazı devlet ve vakıf üniversitelerinde İngilizce dilinde olmaktadır. Bu fakülte programının yer aldığı başlıca devlet üniversiteleri şunlardır:

Ankara Üniversitesi,

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi,

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi,

Hacettepe Üniversitesi,

İstanbul Üniversitesi,

Marmara Üniversitesi.

Bu fakülte programının yer aldığı başlıca vakıf üniversiteleri şunlardır:

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi,

Beykent Üniversitesi,

İstanbul Aydın Üniversitesi,

İstanbul Medipol Üniversitesi,

Üsküdar Üniversitesi.

Bölüm Müfredatı

Bölüm toplamda 4 senelik yani 240 AKTS’den oluşan ders içeriklerini kapsar. Kurum yöneticisinin bilmesi gereken genel işletme, iktisat, sağlıkla bütünlemiş bu alanlardaki ders konularının dört seneyi kapsayan entegre edilmiş ders müfredat sistemini kapsar. Bu kapsamda birinci ve ikinci sınıfta genel işletmecilik bilgileri verilmektedir. Üçüncü ve dördüncü sınıfta ise sağlık ile ilgili dersler verilmektedir. Devlet ve özel hastanelerin birçok biriminde kullanacakları bu bilgiler, esas olarak son iki senede öğretilir.

 İhtisas Bölümü Öğrencilerinin Sınıf Geçme Durumu

 Bölümü başarıyla tamamlayan bir öğrencinin sınıf geçme notu en az 2.00 olmaktadır. Seçmeli derslerin hepsinin sınavına girip başarıyla tamamlayan ve FF notu bulunmayan öğrenciler, bir sonraki seneye geçmeye hak kazanırlar.

 İhtisas Yönetimi Bölümü Sonrası Çalışabileceğiniz Pozisyonlar Nelerdir?

 Bu bölümü okuyan, tüm derslerden başarılı olan seçmeli dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler bu fakülte programını bitirmeye hak kazanmış olmaktadır. Bölümden mezun olan öğrenciler, SGK‘da, bakanlıklarda, çeşitli tedavi kurumlarında, tıp merkezlerinde, üniversite ve vakıf hastanelerinde, ilaç üreten kurumlarda ve bunun gibi birçok kurumda bu bölüm mezunları rahatlıkla çalışabilirler.

Sağlık yönetimi hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayınız..

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir