Robot Süpürge Nasıl Kullanılır?


Robot süpürge (tarihini buradan inceleyebilirsiniz), kendi kendine temizlik yapan akıllı bir cihazdır. Robot süpürgeler son zamanlarda çok popüler oldu. Modern çağın getirdiği zaman darlığı problemine muhteşem bir çözüm. Tek bir tıkla yerinizden kalkmadan bütün evinizi süpürtebilir ve paspaslatabilirsiniz. Bu arada kazandığınız zamanı ailenize, işinize ve kendinize ayırabilirsiniz. Robot süpürgeler evinizin her köşesini dolaşarak sizler için hijyenik bir ortam sağlar.

Robot Süpürge Nasıl Kullanılır?

Robot süpürgelerin kullanımı çok basittir. Ürünü aldıktan sonra kullanım kılavuzunda belirtilen uygulamayı akıllı cihazınıza indirin. Kurulumdan sonra cihazı bağlamanız istenecektir. Cihaz bağlandıktan sonra etrafı gezecek ve tarama işlemini yapacaktır. Tarama sonunda evinizin bir haritası oluşacaktır. Haritayı dilediğiniz gibi düzenleyebilir, yasak bölgeler ekleyebilir ya da belli alanları, örneğin halıları, silme moduna kapatabilirsiniz.

Aynı zamanda uygulama üzerinden robot süpürgenin çekiş hızını, gezeceği yerleri ayarlayabilirsiniz. Harita düzenlerken odaları isimlendirebilir ve sadece tek odayı da süpürtebilirsiniz. Zaman ayarı moduyla robotunuza belli günler ve saatler arasında otomatik olarak temizlik yaptırtabilirsiniz. Robot süpürgenize dilediğiniz ismi verebilir ve uzaktan kumanda moduyla tek bir alanda da çalıştırabilirsiniz. Robot süpürgeler teknoloji ve ev dünyasının bir vazgeçilmezi haline geldi. Robot süpürgelerin birçok farklı segmentte ve fiyatta olması, herkesin bir robot süpürge sahibi olabileceği anlamına geliyor. Robot süpürgeler genel çerçevede bakıldığında dahili hazneli cihazlar ve harici hazneli cihazlar olarak ikiye ayrılabilir.

Dahili hazneli cihazlar, içerisinde kendi toz toplama haznelerini bulundururlar. Cihazın hazne kapasitesine göre 3 ya da 4 temizlikten sonra bu haznenin boşaltılması gerekmektedir. Harici hazneye sahip olan cihazlar, diğer cihazlara göre daha büyük bir yapıya sahiptir. Hem kendi içlerinde bir hazne bulunur hem de içindeki hazneyi boşaltabilmek için harici bir cihaza sahiplerdir. Bu harici hazneli cihazlar diğer cihazlara göre daha az bakım ve değişim isterler. İki cihazda şarj işlemini kendi yuvasından yapar. 

Robot Süpürge Alacaklara Tavsiyeler
Koltuk, berjer, yatak gibi mobilyaların, cihazın altına girebileceği kadar yüksek olmalı.
Zeminde çukurlar olmamalı.
Eşiklerin cihazın geçebileceği seviyede olması.
Halıların cihaza takılacak şekilde püsküllerinin olmaması.
Cihazın yakın çevresinde büyük mobilyalar bulunmaması.
Evcil hayvan sahiplerinin, hayvanlar alışana kadar cihazı bir süre gözetim altında çalıştırması.
Çok kablo bulunan bölgelerin, örneğin televizyon konsolu altı, yasaklı bölge olarak ayarlanması.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir